Galleri

Fotografi i Kulturbadet

I november og desember fylles veggene i Kulturbadet Galleri med bilder fra Helgelandskysten. Alle bildene er signert fotograf Inge Ove Tysnes.

 

I sin jobb som fotograf, journalist og forfatter har Inge Ove Tysnes fartet vidt omkring på Helgelandskysten. Da har han bestandig rikelig med fotoutstyr med, i tilfelle motiv dukker opp.

Og på veggene i Kulturbadet Galleri kan man se at motivene har vært der. Sommerkvelder og sommerdager, ved Rødøyløva og oppe i De syv søstre. Men også kalde vinterdager hvor frosten biter eller vinden forsøker å piske folk til å holde seg innendørs.

 

Utstillingen i Kulturbadet Galleri består av 28 fotografier. 24 i farger og fire i svart/kvitt.

Bortsett fra et par av bildene har ingen av fotografiene vært vist fram på utstilling tidligere. Nytt denne gangen er at Tysnes stiller med fem bilder produsert i litt større format enn det han pleier å lage. Disse bildene er særtrykk lagd på børstet aluminium.

 

I forbindelse med at utstillingen åpner den 16. november vil Inge Ove Tysnes lansere sin nye bok "Helgelandskysten - på langs".

Inge Ove Tysnes har tidligere stilt ut blant annet på Alstahaugtunet, et par ganger i Sorenskrivergården i Sandnessjøen da den ble brukt som utstillingslokale, under Herøydagan og i næringshagene i Sandnessjøen og Mosjøen. Han var antatt på Nordnorsken i 1989 og på Statens 103. kunstutstilling (Høstutstillingen) i 1990. I 2008 ble Inge Ove Tysnes tildelt Alstahaug kommunes kulturpris.

Utstillingen i Kulturbadet Galleri er en salgsutstilling og står til 8. januar 2018.

 

Bildetekst:

Vest fra Onøy. Foto: Inge Ove Tysnes

 

_
_
_