Galleri

"Arktisk samspill" - Øyvind Stjernen og Kurt Edvin Blix Hansen
16. mars - 24. april, 2019

 

 

Fra 16. mars til 24. april vises Øyvind Stjernen og Kurt Edvin Blix Hansen sin flotte utstilling «Arktisk samspill» i Kulturbadet Galleri.

 

Kurt Edvin Blix Hansen ble utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, og bodde i Trondheim i 30 år før han flyttet hjem til Beiarn og bygget opp Atelier Tvervik. Han har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt i blandt annet TRASHskulptur under Festspillene i Nord-Norge.

Kurt Edvin arbeider i grenselandet mot det abstrakte, fra det non-figurative til det figurative. Motivene til sine bilder finner Kurt Edvin i den nordiske og den arktiske naturen. Han lar seg inspirere av det storslåtte, det ærlige og det genuine, og av sin lidenskap for kvinner, natur og livet. Kurt Edvin setter ingen hinder for seg selv i det han ønsker å formidle, men destillerer det dypeste av egne erfaringer, følelser og tanker inn i sine verk.

 

Øyvind Stjernen er skulptør og smykkekunstner. Han gikk i lære i Juels smie i Kautokeino, og har drevet sitt atelier i Dunderlandsdalen siden 1977. Øyvind har og hatt mange utsmykkingsoppdrag, blandt annet "Ørnen" på Røssvold flyplass.

Øyvind tar sin inspirasjon fra den fantastiske naturen rundt seg, den gir mening i kunsten han skaper. Han leker seg med form og struktur i sine skulpturer og smykker, og kan vise spennende og øyefangende verk. Øyvind arbeider med skulpturer i store og små format, og mang slags materiale. Som han sier selv: "Nå har jeg kommet inn til beinet."

Eurytmi - bevegelse i rom - er viktig for Øyvind i arbeidet med skulpturene, og uttrykket snakker for seg selv.

 

 

Utstillingen i Kulturbadet Galleri er en salgsutstilling og står til 24. April, 2019.

 

 

Stjernen Art & Silver

 

http://blixhansen.no/

_
_
_