Galleri

«Det indre og ytre landskap» - en utstilling med Eva og Marianne Lillegaard

5. oktober - 23. november, 2019

 

 

Kulturbadet Galleri i Sandnessjøen ønsker velkommen til «Det indre og ytre landskap» - en utstilling med Eva og Marianne Lillegaard.

 

Fra 5. oktober til 23. november vises Eva og Marianne Lillegaard sin flotte utstilling «Det indre og ytre landskap» i Kulturbadet Galleri.

Eva Lillegaard er gift, har to barn og er bosatt i Sandnessjøen på Helgelandskysten. Hun arbeider til daglig som kreftsykepleier i kommunehelsetjenesten. Eva har i mange år drevet med maling, spesielt olje og akryl, og har hatt flere utstillinger lokalt, den første i 1993. Hun var Herøy-dags kunstner i 2016.

Stilmessig kan Eva plasseres i en figurativ tradisjon, ofte med mennesker som hovedmotiv i hennes malerier. De store klassiske malere er også hennes største kilde til inspirasjon. Sterke farger går igjen i bildene og er for Eva et viktig uttrykk for inntrykk!

Marianne Lillegaard jobber som lærer ved Sandessjøen videregående skole, og bruker mye av fritiden sin til å lage bilder. Hun har ofte en variert produksjon med ulike materialer, men hovedvekten av hennes arbeid er malerier i akryl. Marianne bruker ofte naturen på Helgelandskysten som inspirasjonskilde, og prøver gjerne å gjengi de inntrykk hun får av naturopplevelsen i et abstrakt uttrykk.

Til utstillingen, «Det ytre og indre landskap» har Marianne med akrylmalerier og noe glasskunst. I maleriene gir hun uttrykk for sine tolkninger av møtet og relasjoner mellom mennesker og naturen rundt oss. De abstrakte motivene gir gjerne rom for fantasi og drømmer i det indre landskap, men også i landskapsbildene hennes, som gjengir det ytre landskap, finnes det rom for fortolkninger i det indre landskap.

 

Eva og Marianne Lillegaard er årets Kulturbaduke-kunstnere.

 

Utstillingen i Kulturbadet Galleri er en salgsutstilling og står til 23. november 2019

 
Velkommen!

 

_
_
_